O nama

Uvodna riječ dr. Saftića

specijalist neurokirurgije, ravnatelj bolnice

Početkom 21. stoljeća puno stvari se promijenilo. Ja sam po zanimanju kirurg, liječim operacijom. No, tijekom svoje edukacije i rada u najboljim svjetskim klinikama, dalje od usavršavanja kirurgije i prelaženja poznatih kirurških ograničenja nisam došao. Prije nekoliko godina postavio sam si jednostavno pitanje: "da sam ja u poziciji većine pacijenata s kojima se susrećem i s njihovim problemom, a svojim znanjem, da li bi mi operacija bila prva opcija?". I ne razmišljajući, odgovor se sam po sebi nametnuo: "NE!". Upravo radi toga moj tim i ja počeli smo raditi na algoritmu liječenja koji je u obzir uzimao kompleksnu biomehaniku ljudskog tijela i dostupnu nam tehnologiju i došao do rezultata kojima smo uspjeli prvo izbjeći kirurgiju, a potom i spriječiti da do oštećenja sustava za kretanje dođe. To je temelj i osnovni ustroj, nazovimo to fizikalnom terapijom, koju smo oformili u sklopu naše bolnice. S odgovornošću mogu tvrditi da je to prva takva ustanova u svijetu u kojoj je cilj spriječiti ozljedu, a prema potrebi i sanirati nastalu štetu. A naši dosadašnji rezultati to i potvrđuju.

S Vama smo više od 10 godina - hvala Vam na povjerenju!

dr. Robert Saftić

Zašto odabrati nas?


Ponosno Vam predstavljamo neke brojke koje ukazuju na uspješnost našeg pristupa i rada. Javite nam se s punim povjerenjem za evaluaciju Vašeg stanja i procjenu učinka terapije. U proteklih 14 godina u našoj bolnici uspješno je operirano preko 7000 pacijenata. Fizikalnom terapijom izbjegli smo operaciju kod višestruko više pacijenata. U našem timu radi 8 vrhunskih liječnika.

0 +

Zadovoljnih pacijenata

0 +

Godina iskustva

0 +

Članova tima

O našoj bolnici i odjelu

Specijalna bolnica AKSIS osnovana je 2012. godine. Osnivanju specijalne bolnice prethodile su godine rada, uspostavljanja novih standarda u liječenju i prevenciji degenerativnih bolesti sustava za kretanje. Ponosni smo na sve što smo postigli. Započeli smo trend minimalno-invazivne neurokirurgije kralježnice i ortopedije cijelog lokomotornog sustava u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe. Uveli smo nove operacijske i intervencijske tehnike. Uspješno smo smanjili operacijsku i poslijeoperacijsku bol, te višestruko ubrzali povratak pacijenata svakodnevnom životu. U suradnji s temeljnim znanstvenicima postavili smo temelje za kliničku primjenu vlastitih matičnih stanica dobivenih iz koštane srži u cilju regeneracije oštećene hrskavice. Kombinirajući regenerativni potencijal matičnih stanica s kompleksnom biomehanikom tijela razvili smo BS metodu za regeneraciju i prevenciju ozljeda lokomotornog sustava, a time i smanjili potrebu za kirurškim liječenjem u preko 50% pacijenata. Kruna našeg rada i dio koji objedinjuje sve aspekte liječenja i prevencije ozljeda lokomotornog sustava i kralježnice, te usporava i zaustavlja degenerativnu bolest je fizikalna terapija koju smo oformili sredinom 2020. godine. Danas je Specijalna bolnica AKSIS ustanova u kojoj pažljivo analiziramo uzroke nastanka degenerativne bolesti, na vrijeme prepoznajemo rizike za oštećenje i uspješno ih otklanjamo kirurškim, a sve više i nekirurškim postupcima i procedurama.

Što nudimo pacijentima?

Odjel za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Specijalne bolnice AKSIS primjenjuje samo najbolja i najnovija dostignuća u dijagnostici, fizikalnoj terapiji, specijalnim tehnikama, manualnim terapijama i vježbama. Opremljeni smo najnovijom tehnologijom i alatima za analizu i dijagnostiku oštećenja lokomotornog sustava, mjerenje jakosti mišića i provođenje fizikalne terapije i vježbi. Uz naše iskusne terapeute i multidisciplinarni pristup sigurni smo da Vam možemo pomoći. Koristeći robotiziranu tehnologiju pomoću HUMAC NORM i CENTAUR robota, individualno procjenjujemo disbalanse koji dovode do poremećaja rada lokomotornog sustava, a potom i oštećenja. Prenaprezanje ligamenata, oštećenja hrskavice, smanjen opseg pokreta u zglobovima dovode do smetnji u pokretanju zglobova što uvelike narušava kvalitetu života. Složenim algoritmima dobivamo egzaktne podatke o snazi, brzini reakcije i izdržljivosti pojedinih mišićnih skupine temeljem kojih utvrđujemo razinu disbalansa u kinetičkom lancu. Ovakav pristup omogućava pouzdanu, brzu i sigurnu rehabilitaciju i sprječavanje daljnjeg oštećenja. Multidisciplinaran tim koji čine neurokirurg, fizijatar i fizioterapeut zajedno s pacijentom imaju cilj da svakom pacijentu u najkraćem roku povećaju kvalitetu života na profesionalnom i privatnom planu.