Naš stručni tim

Upoznajte nas


Naš se tim sastoji od vrhunskih stručnjaka u pojedinim područjima. Počevši od fizikalne medicine i rehabilitacije kao temelja, pa sve do vrhunskih neurokirurga, ortopeda, anesteziologa, reumatologa i fizioterapeuta. Uz naš iskusan i stručan tim, te multidisciplinarni pristup, sigurni smo da Vam možemo pomoći. Saznajte više o nama, upoznajte nas, te nam se slobodno javite za dodatne informacije.

dr. Mario Fučkar

Dr. Mario Fučkar, specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije, diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu 2000. godine. Od 01.09.2000. do danas zaposlen u Specijalnoj bolnici Krapinske Toplice, od 2008. godine kao specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije odjelni liječnik na Odjelu neurološke rehabilitacije, participira u radu poliklinike, a od 2013. godine je voditelj Centra za izokinetiku i biomehaniku. Stručni je suradnik za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Specijalnoj bolnici AKSIS. Od 2000. godine stručni je suradnik u nastavi pri SŠ Pregrada. Završeni tečajevi iz ultrazvuka lokomotornog sustava, EMNG-a, te više tečajeva liječenja boli.

dr. Mario Fučkar

fizijatar

dr. Robert Saftić

Dr. Robert Saftić, specijalist neurokirurgije, rođen i živi u Zagrebu. Završio je medicinsku školu i medicinski fakultet u Zagrebu, a neurokirurgiju specijalizirao u Osijeku. Od ranih dana studiranja i djelovanja kao specijalizant pokazuje snažan interes za minimalno-invazivnu neurokirurgiju kralježnice koja je tada i u svijetu tek bila u povojima. Tijekom cijele svoje neurokirurške karijere učio je od vodećih svjetskih autoriteta i dio svoje edukacije provodio je u najboljim svjetskim bolnicama. Pritom se ističu seminari i tečajevi kod dr. Rogera Hartla i Anthony Yeunga u SAD-u, dr. Martina Knighta u Engleskoj, dr. Sang-Ho Leea u Južnoj Koreji, dr. Gian Paola Tassia u Italiji, itd.. Svjetski je autoritet, pionir i mentor u području minimalno-invazivne neurokirurgije kralježnice, prvenstveno endoskopske neurokirurgije u lokalnoj anesteziji. Prvi je neurokirurg u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe koji je započeo i u redovnu praksu uveo minimalno-invazivne neurokirurške (operacijske) pristupe poput mikro-endoskopskih, endoskopskih i laserskih operacija kralježnice. Unazad nekoliko godina snažno fokusiran na konzervativnu terapiju u vidu napredne fizikalne terapije, autonomnog body balansa, izokinetičkog testiranja i rehabilitacije, te regenerativne medicine matičnim stanicama.

dr. Robert Saftić

neurokirurg

dr. Karlo Houra

Dr. Karlo Houra, specijalist neurokirurgije, rođen je u Vinkovcima 1977. godine. Neurokirurgiju je specijalizirao u KBC Sestre Milosrdnice u Zagrebu, te se timu Specijalne bolnice AKSIS pridružio 2017. godine motiviran novim i minimalno-invazivnim dostignućima u neurokirurgiji kralježnice. Dr. Houra u svome radu poseban naglasak pridaje minimalno-invazivnim procedurama i operacijama vratne, torakalne i lumbalne kralježnice, kao i dijagnostičkim i terapijskim procedurama. U više navrata boravio je u inozemstvu na raznim stručnim usavršavanjima u tretiranju boli, kao i u minimalno-invazivnim neurokirurškim procedurama (Njemačka, Austrija, SAD). Od 2019. godine nositelj je titule izvanrednog profesora na Sveučilištu Sjever, kao i izvanrednog profesora na Katedri za neurokirurgiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

dr. Karlo Houra

neurokirurg

dr. Slobodan Kuvalja

Dr. Slobodan Kuvalja, specijalist anesteziologije i reanimatologije, stručnjak za izokinetičku dijagnostiku, rođen je 1951. godine. Educiran je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, te u vodećim svjetskim centrima za izokinetičku dijagnostiku poput Leuenberger Medizintechnik (CH), Cybex Research Institute (USA), te CON-TREX (CH). Tijekom svoje karijere obnašao je mnoge važne funkcije u OŽB Požega, Institutu za majku i dijete u Zagrebu, te kao direktor i predstavnik uglednih međunarodnih medicinskih poduzeća. Osnivač je Cybex centra Zagreb, jednog od vodećih centara za izokinetičku dijagnostiku i edukaciju u Europi. Iza dr. Kuvalje je 25 godina iskustva u izokinetičkoj dijagnostici i rehabilitaciji, te obavljenih više od 130.000 dijagnostičkih postupaka u izokinetičkom i biomehaničkom ispitivanju, te liječenju bolnih posttraumatskih i degenerativnih stanja lokomotornog sustava i sportskih ozljeda. Predavač je na Zdravstvenom veleučilištu Zagreb, te voditelj programa stručne edukacije za izokinetičku dijagnostiku i rehabilitaciju za područje Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makednije. Incijator je osnivanja centara i voditelj edukacije za izokinetičku dijagnostiku i rehabilitaciju u mnogim uglednim zdravstvenim ustanovama poput Specijalne bolnice Krapinske Toplice, Specijalne bolnice Varaždinske Toplice, Specijalne bolnice Thalassotherapia Opatija, Specijalne bolnice Thalassotherapia Crikvenica, OB Koprivnica, CYK centra za izokinetiku Banja Luka, TTS Varaždin, Poliklinike Falcon Peregrin Split, OB Bel Medic Beograd, Fizio Tim Beograd, te i naše Specijalne bolnice AKSIS. Dr. Kuvalja je čest pozvani predavač na međunarodnim stručnim simpozijima na temu izokinetične dijagnostike, te član Europskog izokinetičkog društva, Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog vertebrološkog društva, te Hrvatskog društva za medicinska vještačenja. Od 2021. godine važan je dio tima Specijalne bolnice AKSIS kao međunarodno priznati stručnjak u području izokinetičke dijagnostike i rehabilitacije.

dr. Slobodan Kuvalja

anesteziolog

Leon Kovačić

Leon Kovačić, rođen 1995. u Zagrebu. Po završetku Sportske Gimnazije upisuje i završava studij Fizioterapije na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu. S obzirom na 18 godina aktivnog bavljenja sportom kao natjecatelj na međunarodnoj razini (karate), najviše pokazuje interes u sportskoj rehabilitaciji. Svoju fizioterapeutsku karijeru započinje početkom treće godine studija u nogometnom klubu Dinamo i Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji gdje stječe veliko iskustvo i znanje vezano uz pripremu i rehabilitaciju sportaša. Od 2018. godine odrađuje pripravnički staž u Poliklinici za reumatske bolesti Dr. Drago Čop i KBC Sestre milosrdnice gdje najviše vremena provodi na odjelima neurologije i fizikalne medicine. 2019. godine počinje raditi u privatnoj praksi, te se posvećuje individualnom radu s pacijentima, vođenjem grupnih i individualnih treninga, te planiranjem i provedbom rehabilitacija kod različitih problematika. 2021. radi u Specijalnoj bolnica Aksis na odjelu fizikalne terapije. Od dodatnih edukacija je najviše posvećen manualnim tehnikama, te je jedan od rijetkih certificiranih Level 3 NKT terapeuta na ovome području. Trenutno je student druge godine Specijalističkog studija fizioterapije (mišićno-koštani smjer). U slobodno vrijeme aktivno se bavi sportom.

Leon Kovačić

fizioterapeut

Anna Grkinić

Anna Grkinić, rođena je 1993. u Bjelovaru. Po završetku Gimnazije Bjelovar (opći smjer) upisuje i završava Stručni studij radne terapije, a potom i fizioterapije na Zdravstvenom veleučilištu Zagreb. Uz studij fizioterapije 2 godine radi kao asistent u vrtiću djevojčici s posebnim potrebama gdje radi na integraciji djevojčice u grupu, usvajanju životnih vještina i igre, vježbama fine motorike i samoregulacije ponašanja. 2019. počinje odrađivati pripravnički staž (struka radne terapije) u Klinici za dječje bolesti Zagreb, gdje najviše vremena provodi na odjelu dječje psihijatrije i neurologije. Upoznaje se s timskom procjenom i terapijom kod poremećaja hranjenja te ranom intervencijom i habilitacijom neurorizične djece i djece sa suspektom na pervazivne razvojne poremećaje iz spektra autizma. U kraćim intervalima boravi na odjelu gastroenterologije, kardiopulmologije, reumatologije, te dječje onkologije. Kroz rad s pacijentima primjenjuje terapiju senzoričke integracije, terapiju igrom, vježbe fine motorike i rad za stolom, terapijski piknik. Od 4. mjeseca 2021. godine radi u Specijalnoj bolnici Aksis na odjelu fizikalne terapije kao pripravnik. U slobodno vrijeme rekreativno se bavi plesom.

Anna Grkinić

fizioterapeut

dr. Branko Barać

Dr. Branko Barać je stručni suradnik Specijalne bolnice AKSIS već nekoliko godina. Zajedno s našim dr. Robertom Saftićem razvio je BS metodu za regeneraciju i prevenciju ozljeda lokomotornog sustava. Po struci je specijalist interne medicine, reumatolog. Djeluje u Institutu za reumatologiju i Općoj bolnici Acibadem Bel Medic u Beogradu. Završio je Medicinski fakultet u Beogradu. Tijekom karijere sudjelovao je na brojnim domaćim i međunarodnim tečajevima i edukacijama. Istaknuti je član više društava iz područja interne medicine, reumatologije, regenerativne medicine.

dr. Branko Barać

reumatolog

Ivana Tadić

Ivana Tadić, bacc.physioth. 2004. godine završila je srednju školu za fizioterapeutskog tehničara u Pakracu. Preddiplomski studij fizioterapije na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu završava 2016. te stječe titulu bacc. physioth. Stručno usavršavanje odradila je u Klinici za traumatologiju u Zagrebu. Zapošljava se u Ayurvedskom centru Somalata gdje je radom do 2009. stekla iskustvo Ayurvedskih metoda liječenja, masaža i vještine rada kao hidrocolon terapeut. Položila tečaj Medi-Taping koji praktično primjenjuje. Od 2009.g radi u Specijalnoj bolnici Aksis na odjelu za neurokirurgiju gdje se dominatno bavi prevencijom ozljeda i oštećenja kralježnice, te postoperativnom rehabiltacijom kralježnice. Područje interesa pokazuje u primjeni manualnih i specijalnih tehnika vježbanja. Polaznica je međunarodnog tečaja mobilizacije zglobova - Maitland lvl 1. U prosincu 2019.g polaže inozemno priznat DNS (Dinamička neuromuskularna stabilizacija) tečaj pod vodstvom Lenka Oplatkova, MPT i Jakub Novak, MPT.

Ivana Tadić

fizioterapeut