Indiba Activ terapija

Općenito o Indiba Activ terapiji

Medicinski uređaj Indiba Activ predstavlja novo doba fizioterapije temeljeno na radiofrekvenciji od 448kHz. Indiba Activ rehabilitacijski tretmani usmjereni su na poticanje prirodnog regeneracijskog mehanizma tkiva, omogućujući pacijentu siguran oporavak u najkraćem vremenu. U kombinaciji s vještinama i tehnikama kojima raspolaže Vaš terapeut, rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana.


Ključna je za oporavak od sportskih ozljeda, a učinkovitost Indibe dokazuje i činjenica da ju koriste elitni sportaši, nacionalni sportski savezi, olimpijski timovi, sportski klubovi, liječnici i fizioterapeuti. Brzi i učinkoviti Indiba tretmani kod akutnih i kroničnih ozljeda u sportskoj fizioterapiji važni su za brz oporavak tkiva i za sprječavanje recidiva.


Indiba Aktiv terapija, odnosno način djelovanja, u medicinskoj je literaturi opisan terminom “Proionic System”. Riječ o jedinstvenom sustavu koji stimulira intrastaničnu i ekstrastaničnu ionsku izmjenu, vraćajući fiziološku električnu aktivnost stanica koja omogućava njihovo pravilno funkcioniranje.


Indiba Activ Therapy je patentirana, sigurna i učinkovita tehnologija s jedinstvenim trostrukim učinkom.Tvrtka Indiba je osnovana prije 30 godina u Barceloni, svjetski je začetnik inovacija u proizvodnji medicinskih uređaja baziranih na radiofrekvenciji, a znanstvena istraživanja i dokazi garancija su djelotvornosti uređaja.

Glavne funkcije

 1. Stanična biostimulacija (ne-termalna) – Proizvedena visokofrekventna energija prilagođava propusnost stanične membrane i kada se koristi za ne-termalnu aplikaciju. Povećava intra i ekstrastaničnu ionsku izmjenu i osigurava učinkovitu regeneraciju tkiva. U ovoj fazi metabolizam povećava potrebu stanice za kisikom.
 2. Vaskularizacija – mikrocirkulacija (termalna) – Povećanu mikrocirkulaciju nadopunjuje bio-stimulacija i snabdjeva tkivo s elementima potrebnima za regeneraciju. Kapilarna vazodilatacija hrani i donosi kisik u tkiva, poboljšava vensku i limfnu resorpciju.
 3. Hiperaktivacija – hipertermija – Hipertermija uvelike povećava stanični metabolizam i počinje proces preoblikovanja u tkivu da se bori protiv fibroze. Tkivo se preoblikuje čak i u kroničnim slučajevima u kojima je fibroza prisutna već́ neko vrijeme, kao što su dugoročni učinci prethodne traume ili artritisa.

Indikacije

 • Ozljede lokomotornog sustava (ozljede mišića, mišićne kontrakture, iščašenja zglobova, tendinitis, burzitis itd.)
 • Ozljede zglobova – osteoartritis, artritis
 • Fizioestetski programi – rehabilitacija nakon estetske kirurgije, limfna drenaža, oporavak stražnjice, bedra, trbuh, celulit, ožiljci
 • Tretman dna zdjelice

Kontraindikacije

 • Pacemaker ili drugi ugrađeni elektonički implantati
 • Trudnoća
 • Oštećenje kože (otvorene rane, nedavne opekline)
 • Tromboflebitis

ISTAKNUTO

Indiba Activ rehabilitacijski tretmani usmjereni su na poticanje prirodnog regeneracijskog mehanizma tkiva, omogućujući pacijentu siguran oporavak u najkraćem vremenu. U kombinaciji s vještinama i tehnikama kojima raspolaže Vaš terapeut, rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana.

Zašto odabrati nas?


Ponosno Vam predstavljamo neke brojke koje ukazuju na uspješnost našeg pristupa i rada. Javite nam se s punim povjerenjem za evaluaciju Vašeg stanja i procjenu učinka terapije. U proteklih 14 godina u našoj bolnici uspješno je operirano preko 7000 pacijenata. Fizikalnom terapijom izbjegli smo operaciju kod višestruko više pacijenata. U našem timu radi 8 vrhunskih liječnika.

0 +

Zadovoljnih pacijenata

0 +

Godina iskustva

0 +

Članova tima

DOGOVORITE TERMIN

Slobodno nam pošaljite poruku s bilo kojom vrstom upita.


NAZOVITE NAS