BFMC Centaur dijagnostika

Trenutno najbolji uređaj u svijetu robotike na području rehabilitacijskog treninga za mišiće trupa nalazi se upravo kod nas!

Kompjuterski potpomognut uređaj za testiranje i trening Centaur osmišljen je u svrhu prevencije ozljeda, te kako bi ciljanim treningom omogućio što bržu rehabilitaciju kod postoperativnih i neoperativnih bolesnika, vrhunskih sportaša i rekreativaca, kao i kod svih onih kojima je nužna aktivacija pojedine autonomne skupine mišića trupa. Riječ je o dubokim skupinama mišića trupa koje ne možemo voljno aktivirati, odnosno postizanju autonomnog body balancea.

Ovisno o vrsti testa, rezultati istih nam prikazuju izdržljivost, odnosno jakost mišića koje smo testirali. Sukladno rezultatima terapeut određuje trening, tj. program kojim se namjerava uspostaviti autonomni body balance.

Postoje dva oblika treninga:

  • Multi Direction Sequence – selektivni trening s repeticijama i odmorom i
  • Space Rotation – trening u prostoru kod kojeg je konstantno prisutna kontrakcija određenih skupina mišića trupa ovisno o trenutnoj zadanoj poziciji.

Dobna granica za testiranje, odnosno treninge nije određena, jedini kriteriji su između 150 cm i 195 cm visine, te max 135 kg tjelesne težine.

Najčešće indikacije su sindromi kralježnice pod kojima podrazumijevamo određene simptome kao što su diskus hernija, hernijacija diska (nakon akutne faze), degenerativne promjene, spondiloza, spondilolisteza, slabost mišića trupa uključujući instabilitet i dr.

Relativne kontraindikacije su tumori, hipertenzija (osim ako je kontrolirana lijekovima), koronarna insuficijencija, glaukom, dijabetes, psihička nestabilnost, prolaps i protruzija diska za koju je indicirano operativno liječenje.

U apsolutne kontraindikacije ubrajaju se frakture unutar 4 mjeseca od ozljede, abdominalne i ginekološke operacije unutar 4 mjeseca od zahvata, svi akutni simptomi s indikacijom za operativno liječenje, razni deformiteti kralježnice, spina bifida, skolioze veće od 30 stupnjeva, Scheuermannova bolest, plućna embolija, duboka venska tromboza, angina pektoris, te cerebralna ishemija.

ISTAKNUTO

Kompjuterski potpomognut uređaj za testiranje i trening Centaur osmišljen je u svrhu prevencije ozljeda, te kako bi ciljanim treningom omogućio što bržu rehabilitaciju kod postoperativnih i neoperativnih bolesnika, vrhunskih sportaša i rekreativaca, kao i kod svih onih kojima je nužna aktivacija pojedine autonomne skupine mišića trupa.

Zašto odabrati nas?


Ponosno Vam predstavljamo neke brojke koje ukazuju na uspješnost našeg pristupa i rada. Javite nam se s punim povjerenjem za evaluaciju Vašeg stanja i procjenu učinka terapije. U proteklih 14 godina u našoj bolnici uspješno je operirano preko 7000 pacijenata. Fizikalnom terapijom izbjegli smo operaciju kod višestruko više pacijenata. U našem timu radi 8 vrhunskih liječnika.

0 +

Zadovoljnih pacijenata

0 +

Godina iskustva

0 +

Članova tima

DOGOVORITE TERMIN

Slobodno nam pošaljite poruku s bilo kojom vrstom upita.


NAZOVITE NAS